Image thumbnail

Anne van der Wijst

Anne van der Wijst

Fotografie door Gijs Versteeg voor GezondNu Magazine!

Achtergrond

Anne van der Wijst, liefhebber van een lekker glas wijn. Toch ontwikkelde ik juist Vien0% (spreek uit: vienul). Een reeks van verschillende alcoholvrije dranken, gemaakt van gefermenteerde groente-fruitsappen. Ik wil iedereen aan tafel dezelfde beleving geven, ook de gasten die gaan voor alcoholvrij.

Al vanaf jongs af aan wist ik zeker dat ik later in de horeca wilde werken. Ik droomde toen van een eigen lunchroom. Waar die droom vandaan kwam? Geen idee, ik kom niet uit een horecafamilie of zo, maar de restaurantwereld trok me toen al enorm aan. Eten en drinken heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven.

Van dromen naar doen

Ik ging op mijn twaalfde al naar De Rooi Pannen in Eindhoven terwijl mijn klasgenootjes allemaal in ons dorp naar het voortgezet onderwijs gingen. Toen ik oud genoeg was, volgde ook al snel de nodige bijbanen in de horeca. Van pannenkoekenrestaurant, naar bistro’s/ eetcafé’s en restaurants met Michelinster(ren). Fantastisch vond ik dat: gasten een heerlijke avond bezorgen en de mooiste gerechten mogen serveren. Maar als ik dan bij gasten aan tafel stond die geen alcohol dronken, vond ik dat lastig. De rest van de tafel genoot van een wijnarrangement, waarbij elk glas wijn perfect afgestemd was op hun gerecht, en zij zaten daar met een glas water of frisdrank. Dat beeld liet me eigenlijk niet meer los. Toen ik een studieopdracht moest maken – ik zat inmiddels op de HAS Hogeschool in Den Bosch en volgde de richting Food Innovation met specialisatie Food & Design – heb ik me gestort op het ontwikkelen van een alcoholvrije drank mét de beleving van wijn. Zo is Vien0% ontstaan.

2017 – Food100 – Voedselveranderaars van vandaag, gamechangers van morgen 

2018 – Finalist Columbus Throphy

2019 – Eigen productielocatie – De Mortel

2020 – Artikel GezondNu Magazine & Trouw Tijd

×

Hallo!

Klik op onderstaande naam om contact op te nemen via WhatsApp of verstuur een email naar anne@vienul.nl

× Hoe kan ik je helpen?