Product

Vien0%® is geïnspireerd op wijn. Het assortiment witte, rosé, rode en dessert Vien0%®’s is gebaseerd op de fruitaroma’s van bekende druivenrassen.

Alle Vien0%®’s worden geproduceerd door vers groenten- en fruitsap te fermenteren. Dat wil zeggen dat de natuurlijke suikers aanwezig in het sap voor een groot gedeelte omgezet worden in zuren. Hierdoor ontstaat een drank die minder zoet is en licht verteerbaar is. Door de dranken daarna te infuseren met kruiden of specerijen krijg je een unieke drank. Lekker om zo te drinken, in combinatie met eten of voor gebruik in cocktails.

Reststromen & lokaal geteeld

Bij de productie van Vien0%® wordt bij voorkeur zoveel mogelijk gebruik gemaakt van reststromen.

Doe-boerderij An ‘t Hoag in Rijkevoort teelt o.a. de venkel, rode biet, knolselderij en winterpeen. Dit doen ze op kleine schaal op een natuurlijke, verantwoorde manier.

Deze doe-boerderij is in de eerste plaats een kleinschalige boerderij, waar ze naast de agrarische productie, zorg en begeleiding geven aan mensen met een sociale, lichamelijke of psychische hulpvraag.

Jac Dings in Elsendorp teelt de komkommers & de Reijse Heerlijckheid in Gemert de knolselderij.

Productie

Vien0% wordt gemaakt door groenten en fruit te verwerken tot sap. Dit wordt gedaan met behulp van een sapcentrifuge of een mixer.

Deze sappen worden samengevoegd in een fermentatieton, hier wordt een bepaalde bacterie aan toegevoegd samen met een deel water. Wat deze bacterie doet is de suikers die aanwezig is in het sap voor een groot gedeelte omzetten in zuren. Het sap blijft een aantal dagen in de fermentatieton totdat het juiste suikergehalte en de goede zuurgraad bereikt is. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de temperatuur en van het suikergehalte in het sap.

Na de fermentatie wordt de gefermenteerde vloeistof gefilterd en gepasteuriseerd. De pasteurisatie is nodig om de fermentatie te stoppen. Anders blijven de bacteriën de suikers omzetten in zuur en wordt het azijn en niet meer drinkbaar.

Daarna wordt de drank gebotteld en voorzien van schroefdop en etiket.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.