Vien0%® is geïnspireerd op wijn
Vien0%® is geïnspireerd op wijn.

Het assortiment witte, rosé, rode en dessert Vien0%®’s is gebaseerd op de fruitaroma’s van bekende druivenrassen.

Bij de productie wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van reststromen en lokale producten. Dat wil zeggen bijvoorbeeld kromme komkommers, overrijpe tomaten, te kleine of te grote producten.

ingredienten gefermenteerde dranken druif venkel

Product

Alle Vien0%®’s worden geproduceerd door vers groenten- en fruitsap te fermenteren. Dat wil zeggen dat de natuurlijke suikers aanwezig in het sap voor een groot gedeelte omgezet worden in zuren.

Hierdoor ontstaat een drank die minder zoet is en licht verteerbaar is. Door de dranken daarna te infuseren met kruiden of specerijen krijg je een unieke drank. Lekker om zo te drinken, in combinatie met eten of voor gebruik in cocktails.

Meer informatie over food pairing vindt je hier!

Reststromen & lokaal geteeld

Bij de productie van Vien0%® wordt bij voorkeur zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale- en reststromen.

Samenwerkingen

Doe-boerderij An ‘t Hoag in Rijkevoort teelt in het seizoen o.a. tomaat, venkel, rode biet, knolselderij en winterpeen. Dit doen ze op kleine schaal op een natuurlijke, verantwoorde manier.

Deze doe-boerderij is in de eerste plaats een kleinschalige boerderij, waar ze naast de agrarische productie, zorg en begeleiding geven aan mensen met een sociale, lichamelijke of psychische hulpvraag.

Jac Dings in Elsendorp teelt de komkommers, Joop Litjens uit Leunen teelt venkel & de Reijse Heerlijckheid in Gemert teelt o.a. knolselderij. Bij De Reijse Heerlijckheid kunt U verse groenten, fruit en streekproducten van eigen bodem en uit de streek kopen, waaronder Vien0%.

lokale productie
lokale productie
reststromen
lokale productie
bottelen gefermenteerde dranken
stickeren gefermenteerde dranken

Productie

Vien0% wordt gemaakt door groenten en fruit te verwerken tot sap. Dit wordt gedaan met behulp van een sapcentrifuge of een mixer.

Deze sappen worden samengevoegd in een fermentatieton. Hier wordt een bepaalde bacterie aan toegevoegd samen met een deel water. Wat deze bacterie doet is de suikers die aanwezig zijn in het sap voor een groot gedeelte omzetten in zuren.

Het fermentatieproces

Het sap blijft een aantal dagen in de fermentatieton totdat het juiste suikergehalte en de goede zuurgraad bereikt is. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de temperatuur en van het suikergehalte in het sap.

Na de fermentatie wordt de vloeistof gefilterd en gepasteuriseerd. De pasteurisatie is nodig om de fermentatie te stoppen. Anders blijven de bacteriën de suikers omzetten in zuur en wordt het azijn en niet meer drinkbaar.

Daarna wordt de drank gebotteld en voorzien van schroefdop en etiket.

Voor meer foto’s van het product en het productieproces kijk eens naar Facebook en Instagram

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.